Do’s en don’ts na de eerste date

Na een zoektocht online heb je een leuke date gevonden en het eerste afspraakje was een succes. Je wilt het nu niet verpesten. Hoe pak je dat dan aan? Lees hier de Do’s & Don’ts na je eerste date.

Elkaar een berichtje sturen na de eerste date

Er zouden zogezegd allemaal ongeschreven regels zijn over wanneer je nou wel of niet een berichtje stuurt na de eerste date. Aan beide kanten zitten jullie te twijfelen of het nou al te snel is om iets te sturen of dat je nog even moet wachten. En wat ga je dan zeggen? Je wilt niet te enthousiast overkomen. Je weet niet of de ander het ook leuk vond. Allemaal onzekerheden die gevoed worden doordat je twijfelt of je iets zal sturen of niet.

De deur uit met al die ongeschreven regeltjes en onzekerheden. Wil je die ander vertellen dat je het leuk hebt gevonden, stuur dan gewoon een berichtje om dat te vertellen. Al die onzin dat je misschien te snel iets stuurt of dat je te enthousiast bent. Wanneer iemand dat niet waardeert, dan passen jullie misschien toch niet zo goed bij elkaar. Daarnaast is de kans groot dat jouw date met dezelfde zaken zit.

Afspreken voor een tweede date

Hier kun je veel uit afleiden, maar er zit ook een gevaar in. Als je elkaar echt leuk vindt, wil je elkaar natuurlijk ook weer snel zien. Maar het kan dat het dan allemaal te snel gaat. Je wilt iets opbouwen en niet ergens inspringen wat vervolgens net zo snel weer over is als dat het begon.

Het is dus leuk als je elkaar snel weer wilt zien omdat het aangeeft dat je elkaar echt leuk vindt, maar probeer hier toch enige rust in te bewaren. Zo bouw je ook het verlangen naar elkaar op, wat een date alleen maar ten goede komt. Je wilt echter ook niet te lang wachten omdat je dan interesse in elkaar kunt verliezen.

Houd ondertussen wel contact met elkaar. Stuur geregeld een berichtje en laat de ander weten dat je aan hem of haar denkt. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, of ‘s morgens bij het wakker worden. Je wilt de ander ook niet overladen met berichtjes. Zorg er dus voor dat je een gesprek tot stand brengt.

Wat bespreek je wel en niet na de eerste date

Ben er voorzichtig mee om meteen je liefde te verklaren. Gevoelens kunnen intens zijn, maar het is niet altijd slim om die meteen te uiten. Je wilt iemand namelijk echt goed kennen voor je verwachtingen opwekt. Bij jezelf en bij de ander. Aan de andere kant is het wel goed om open en eerlijk te zijn over je gevoelens. Probeer hier dus een balans in te vinden die voorkomt dat je de ander wegjaagt.

Het fijne aan online dating is dat je elkaar al kent voor je het eerste afspraakje hebt. Je bent wat meer op je gemak en je weet beiden al wat je te wachten staat. Daardoor is er daarna ook meer ruimte om jezelf te zijn. Blijf jezelf dus ook, maar houd rekening met wie de ander is. Dan kan je volgende date ook niet mislukken.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *