Wat is een seksdate

Je hebt de stoute schoenen aangetrokken en bent online op zoek gegaan naar een seksdate. Je hebt er waarschijnlijk helemaal niet bij stilgestaan dat dit vele vormen kan hebben. Je bent gewoon geil en hebt zin in seks. Maar tijdens je contact op seksdating websites kom je erachter dat verschillende mensen hier ook verschillende ideetjes over hebben.

Seksdaten in het algemeen

Kort door de bocht genomen is een seksdate een afspraakje met seks. Online ontmoet je iemand, daar klikt het mee en je spreekt af om seks te hebben. In de praktijk blijkt dit vaker toch iets ingewikkelder in elkaar te steken. Dat wil niet zeggen dat het in de praktijk ook lastiger is, maar wel dat jij er op voorhand beter bij stil kunt staan wat je nu precies zoekt.

Veelal wordt aangenomen dat je op een seksdate afspreekt voor seks en dat het dan is. Maar zo simpel is het toch niet. Je leert online vele nieuwe mensen kennen en met de ene hebben seksueel gezien een intensere klik dan met de ander. Het is ook niet alleen de seksuele klik die hierin een rol speelt, maar bijvoorbeeld ook wat je precies zoekt in de zin van contact. Zoek je iets eenmaligs of voor vaker? Wil je alleen seks of ook een vriendschap? Moet het alleen seksueel gezien klikken of wil je ook nog een andere connectie voelen.

Voorbereiden op seksdating

Het is dus wijs om op voorhand te bedenken wat jij precies zoekt. Heb je misschien seksuele fantasietjes die je waar wilt maken, dan is het handig als je iemand vindt die dezelfde seksuele wensen heeft, maar dat niet alleen. Voor het waarmaken van seksuele fantasietjes is het vaak wel handig als je elkaar ook wat beter kent.

Je kunt elkaar online leren kennen dankzij chatfuncties en berichtensystemen en op die manier al peilen en delen wat je wenst en zoekt. Het is makkelijker om open te zijn over je heimelijke wensen vanachter een beeldscherm. Maak hier dan ook gebruik van. Daarnaast kun je ook al veel aangeven in je profiel. Dit helpt bijvoorbeeld doordat er dan sneller mensen zullen reageren op jouw profiel die hetzelfde zoeken als jij.

Afspraken voor je seksdate

Tijdens online gesprekken kan het vaak al heel heet en spannend worden en men laat zich dan ook snel meeslepen in fantasietjes en geile gesprekken. Geef voor je seksdate aan wat je in werkelijkheid wilt doen en wat niet. Soms is de gedachte aan iets wel spannend, maar wil je het nog niet per se in de werkelijkheid uitvoeren. Door het hier met je sekscontact over te hebben voorkom je ongemakkelijke situaties.

Dat geldt ook voor de seks an sich. Misschien wil je liever iemand eerst op een normale manier ontmoeten voor je met elkaar het bed in duikt. Bespreek dit openlijk met je contact zodat jij geen druk voelt op de date en je afspraakje niet per se seks verwacht. Spreek ook af hoe jullie er mee om gaan als de klik in het echt toch niet zo sterk blijkt als online.

Door na te denken over wat een seksdate voor jou, maar ook voor de ander, inhoudt, voorkom je ongemakkelijke situaties en zorg je er voor dat je een geslaagde seksdate hebt en maak je het makkelijker om je seksdate online op de juiste manier te leren kennen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *